Leopard

Leopard

Leopard živi na pošumljenim pašnjacima Afrike i južne Azije i najveća je mačka koje se redovno penje na drveće. Krupniji su od geparda. Težina im se kreće od 30 kg do 80 kg. Love noću. Hrane se sa 90 različitih vrsta sisara. Najčešće se hrane Tomsonovim gazelama i majmunima. Leopardi žive samostalno. Sastaju se samo u sezoni parenja. Retko se viđaju i majstori su za prerušavanje.

Leopardi mogu da se pare tokom cele godine ali se najčešće pare u januaru ili februaru. Trudnoća traje otprilike 46 dana i najčešće se rađa jedan do dva mladunca. Majke zbrinjavaju mladunce dok ne napune 2 godine. Broj leoparda je ugrožen, uglavnom zbog njihovih boravišta, ali i zbog veoma traženog krzna.


louboutin pas cher chaussures de foot hogan outlet abercrombie pas cher hollister outlet

ZANIMLJIVOSTI O ŽIVOTINJAMA



Širom sveta postoji više od 100 miliona domaćih mačaka. Samo u Americi ljudi godišnje potroše više od 200 miliona dolara godišnje na mačke!