Ocelot


OcelotDivlja mačka sa staništem u Južnoj i Srednjoj Americi, Meksiku i u SAD-u. Naraste do 1 metar uz prosečnu težinu od 10 kg do 15 kilograma. Iako se vrlo dobro snalazi na drveću, najviše vremena provodi na tlu. Pretežno lovi noću i to životinje koje su manje od njega prateći njihov miris, iako ima vrlo razvijen vid.

Oceloti često žive u parovima i svi su uglavnom dobri plivači. Ženka nosi 70 dana, nakon kojih na svet donosi 2 - 4 ocelota. Šumski oceloti imaju tamnije krzno od onih koji nastanjuju šipražje. Zbog toga što imaju pruge oko vrata, u Kini su poznati kao mali tigrovi.

Komentari


louboutin pas cher chaussures de foot hogan outlet abercrombie pas cher hollister outlet

ZANIMLJIVOSTI O ŽIVOTINJAMA

Delfini spavaju sa jednim otvorenim okom.