Našem Musi - u nadi da će se vratiti

 

Živim na selu i oduvek je u našem dvorištu bilo mnogo životinja. Oduvek smo imali psa i mačku. Oni nekako postanu deo naše kuće, imaju neki svoj život, švrljaju, uživaju, žive nekim svojim stilom, a ipak u zajednici sa nama.

MusaMeđutim, te godine, naša maca je omacila tri mačeta. Dva su bila preslatka mačeta pravilnih tigrastih šara, okrugla, bucmasta, pravi mekani mačići. Treće mače bilo je potpuno iznenađenje. Mladunče tigraste mačke koje je bilo u osnovi belo i imalo po sebi nepravilne crne fleke! Svi smo bili iznenađeni njegovim izgledom.

Jedna velika fleka bila mu je usred njuškice. Na koga li je ličilo to mače? Taj umiljati mačor dobi vrlo brzo svoje ime – biće Musa.

 

Musa, tako simpatično ružnjikavo mače još kao vrlo mali prirastao nam je za srce baš zbog svog specifičnog neuglednog izgleda. I postade Musa najumiljatiji i najsimpatičniji od sva tri mačeta. On se mazio sa svima, obavezno dotrčavao kod svakoga ko je dolazio u našu kuću i pozdravljao ga uzdignutog repa. Svako dešavanje je morao da proprati i u svemu da učestvuje. Obavezno je pratio mamu u baštu i šapicama čeprkao po zemlji igrajući se sa svačim što pronađe usput. Ceo dan veseo, uvek raspoložen za trku i igru. Spavao je ispod velikog lišća cveća i obožavao da lovi guštere po uzavrelom zidu kuće. Musi nikada nije bilo dosadno, čak i kada je sam pronašao bi način da se zabavi.

Musa

Međutim, kako je rastao sve više je prelazio preko ograde dvorišta i odlazio u malo duže šetnje. Vraćao bi se posle par sati, i mislili smo da ide da lovi. A onda jedno se jutro Musa nije pojavio. Pa dobro, mislili smo, on je sada već odrastao mačor, verovatno je otišao da upoznaje devojke, vratiće se kad ogladni. Međutim, ni drugo jutro Muse nije bilo u našem dvorištu. Nema ga do sad, prošlo je skoro šest meseci. Ništa nismo uspeli da saznamo, ni gde je bio ni šta je radio. Jako smo tužni i pokušavamo da shvatimo zašto bi tako dobrodušan mačak nekome zasmetao….

Maja

Komentari

 • N je rekao/la:

  Jaooo, tako mi je zao!! a bas je steta...

 • Kaya je rekao/la:

  Vrlo sladak mačor...i veoma tužna priča,imala sam iskustva s tim...

 • lela je rekao/la:

  Jako lepa i emotivna prica.Nadam se i zelim da se Musa vrati. Ne treba gubiti nadu.

 • aleksandra je rekao/la:

  srecno u trazenju muse.musa je sada odrasli macor. jako je lep. nikad ne gubite nadu. verujte da ce te ga naci. raspitajte se po mestu u kojem zivite,da neko nije video musu.i ja imam macku, zove se micika,ona je crno bela.pa jos jednom srecno u trazenju muse.

 • Marija je rekao/la:

  Jaooooj... :( jako emotivna prica.... Ja sam takodje imala jednog takvog macka koji je isto otisao... :'( Isto ga nema vec vise od 6 meseci, i cula sam od nekih ljudi da se oni nekad vrate... :) Ne treba gubiti nadu nikad... dok ovo pisem skoro da ne zaplacem jako mi je zao sto je otisao i Musa i moj macak, kojeg nikad necu zaboraviti...♥ Zelim Vam svu srecu... :) vidi se iz price da ste jako dobra i pozrtvovana osoba...

 • Maja je rekao/la:

  Bas mi ga je zao! Vec je puno vremena proslo i nije tako lako reci da ce se vratiti . Presladak je taj Musa! Ja ne bih sad da vas razocaram ,ali mislim da za njega nema nade! Mozda ga je neko udomio i on je srecan , ali mozda ga je na zalost pregazilo auto ili tome slicno. Ja bih voljela da se Musa vrati jer kroz pricu vidim da je bio bas dobar! Zelim vam svu srecu i nadam se da cete ga pronaci!

 • maja je rekao/la:

  čini mi se da ja ovaj mačak isti kao onaj kog sam juce videla u centru sela gajdobra kod navog sada