Priča o Doni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdravooo! Ja sam Doni, žensko sam inače. Znam da je muško ime, ne morate i vi da mi stajete na muku. Moji ukućani me zovu i Buba, Beba. Došla sam kod njih sa nepuna 2 meseca. Ih kada se samo setim, bila sam najlepše mače. Kad god bih izašla napolje, jurila bih jednog ogromnog mačora, ali nikada nije hteo da se druži sa mnom. Da li zato što sam bila "dete" za njega, ne znam, ali tu misteriju ni dan danas nisam rešila. Ali, jednog, meni baš ružnog dana, desilo se nešto čudno... Odveli su me kod jednog čike, sa belim mantilom, ja sam se tu uspavala, i nekoliko sati, ničega se ne sećam, samo znam da sam sterilisana i to sa godinu dana. Ali dobro, to je prošlo. Kako kažu vaši stari "Život ide dalje".

Nikada ne idem sama napolju, uvek mi stave nešto, kako se to zove...hmm, grudnjak (am) i tako me šetaju. Verovatno zato što me mnogo vole, pa ne žele da im pobegnem. Jer sam par puta bežala, ali nisam ja kriva, išla sam sa drugarima . Ali oni to ne shvataju. Mada, na neki način ih razumem, jer ja stvarno ne znam da se snađem kada sam sama napolju, a i ne plašim se pasa! Šta su oni? Hah, ma samo da mi se nađu na putu! Ima da vide ko je Doni, ovu najbolju Nebelung mačku!

Ne jedem salame, pršutu, hm, bolje da nabrojim šta jedem, kraći je spisak. Najviše volim da jedem Whiskas Supreme, jaooj, najlepše nešto! Zatim, volim i onu Whiskas Delice, sa piletinom i ribom. Obožavam granule da grickam, još ako su Whiskas, hmmm. Ponekad, kada mi dođe, mogu da probam malo pilećih prsa, ali samo ako mi iseckaju i ako nije hladno. Ne volim kada je hrana hladna! Ponekad, ali retko kad, malo uzmem pršute, ne volim ja to! Moji najmiliji me teraju da jedem i pečenicu i suvi vrat, ali neću! Jednostavno mi se može. Vodu pijem samo kada je hladna, i iz čiste činije.

Retko kad spavam na krevetu. Čak imam i svoj i baš je lep i dobar, ali ne, ja volim da spavam na štampaču, na sušilicu za veš, ispod stočića u dnevnoj sobi. Kreveti su za male bebe. Imam svoje jastuče i ćebence. Bele su boje. Mazim se samo kada mi treba nešto, ili kad ukućani dođu od negde kući. I da bi ušli u kuću, moraju da mi kupe po jednu kesicu Whiskas Supreme. Ili im se grozno piše. Veliku i malu nuždu vršim na wc šolji. Bilo mi je u početku teško, ali sada je to kao mačji kašalj. Ako me razumete. Uvek sam na distanci sa nepoznatim osobama. Šta znam, ne bih da me pomaze svojim prljavim rukama. Moje krzno i zdravlje mi je najvažnije. Svi mi se dive, svakog dana dobijam puno komplimenata, a tek što vole moj rep, o tome i da vam ne pričam.

Moram da idem sada, dolazi mi moja drugarica, crnka je inače, i ima jedno 15 kg. Da je vidite samo. Prava mačkica. Ako sam nešto zaboravila, nema veze. Samo uživajte u mojoj lepoti.

 

Vaša Doni!