Tomijeva priča

 


Ćao, ja sam Tomi. Rođen sam “davne” 2011. godine, 17. marta. Za mene mnogi kažu da sam kao ptica selica, pošto sam od rođenja promenio pet gazda. Ali sada sam rešio da kod trenutnih ostanem zauvek jer mi je kod njih mnogo lepo. Stekao sam dve nove drugarice koje me svaki dan češljaju, maze, igraju se samnom, a čuo sam i da planiraju da me uskoro okupaju. A ja mrzim kupanje!!!

Imam puno igračaka: 3 grebalice, 2 miša, zvečku, prase, velikog medu na kom obožavam da spavam, a najviše volim da se igram sa ping-pong lopticama. Ponekad me uhvati noćno ludilo, pa dok svi spavaju, ja se igram.
Ne volim baš da izlazim napolje jer zbog moje bele duge persijske dlake, brzo se isprljam i onda me strpaju u kadu. Međutim, jednom su me gazde izvele na povodcu, valjda su se uplašili da ću pobeći. Prvo što sam video, bila su neka džinovska krilata stvorenja koja su letela (to su bili avioni). Prošetao sam travom, mirisao cveće, jurio bube i vrapce. Video sam zgodnu cicu koju bih voleo bolje da upoznam. Samo se nadam da ću imati dovoljno vremena za to, pre nego što me gazde sterilišu.Kada sam unutra, u kući, najviše vremena provodim gledajući kroz prozor, posmatrajući ptice, nebo i jureći mušice i komarce. Juče su pokušali da me iščetkaju sa čudnom četkom u obliku ljudske šake. Hteli su da me prevare!!!

Za vrlo kratko vreme, zavoleo sam svoje nove gazde jer se puno brinu o meni, a ja se osećam kao pravi kralj. Voleo bih da još dugo ostanem kod njih.

 

Tomi

Komentari